Saturday, 1 April 2017

Third Trimester : Menunggu si kecil Syiera !



Assalamualaikum

Lamanya syiera hiatus. Since last post memang syiera stop menulis blog. Memang rehat sungguh! Alhamdulillah, syiera dah 30 minggu usia kandungan. Mak ai dah tak lama ni. Makin hari makin nervous pulak syiera. Excited pun ada. Anak first kan. Mestilah excited sikit nak sambut orang baru. Husband syiera pun tak sabar menunggu si kecik ni.

Entri sebelum ni syiera ada cakap kan 6 minggu tapi tak nampak kantung. Rupa-rupanya, baby syiera muda seminggu dari jangkaan doktor. Kiranya masa scan awal dulu memang baru nak jadi. Sebab tu tak nampak. Kantung kosong sampai doktor syak hamil luar rahim. Tapi alhamdulillah, lepas 13 minggu, doktor scan dah nampak si kecik ni. Siap menendang lagi. Tunjuk perangai la tu! Hehehe. Doktor cakap aktif betul baby awak ni.

Taraaa!! Comel tak?

Jangkaan bersalin pada 5hb June 2016. Tapi tak tau la. Ramai cakap anak pertama selalunya awal beranak. Mak pun cakap benda yang sama. Syiera tak kisah bila pun dia nak keluar. Janji sihat. Tapi.. kalau ikut date tu tengah bulan puasa. Berhuhuhuhu la syiera tak boleh makan ketupat rendang semua. Memang raya tak macam raya la syiera. 

Gender dah confirm. Memang clear si kecik ni tunjuk. Husband syiera cakap tak segan betui dia tunjuk. Dua kali scan dua kali result yang sama. Nampaknya impian husband syiera nak baby girl bakal menjadi kenyataan. Inshaallah amin.

So far persiapan untuk baby boleh kata dah 50% siap. Baju newborn syiera tak beli banyak sangat sebab ramai cakap baby ni cepat membesar. Ada baju banyak saiz yang boleh pakai up to 3 months. Beli sikit je sebab akak syiera baru ja beranak dua tahun lepas. Dia cakap pakai ja baju anak dia. Alhamdulillah kan save bajet mak! 

Persiapan syiera banyak beli online ja since husband agak busy dengan kerja. Kat mana syiera selalu beli? Banyak jugak but mostly dekat Shopee. Memang memurah betul. Korang kena pandai la survey harga ye. Macam syiera cari yang murah tapi berkualiti. Syiera dah beli apa? Haa next entry syiera cita okay. See ya!


9 comments:

  1. Replies
    1. Assalamualaikum
      senang sekali saya bisa menulis kisah nyata kami
      dan berbagi kepada teman-teman disini.

      Meski hidup dalam keprihatinan, karena hanya mengandalkan penghasilan dari jual gorengan, namun rumah tangga kami terbilang harmonis. Jika berselisih paham, kami selalu menempuh jalan musyawarah. Hal itu wajib kami terapkan untuk menutupi aib dan segala bentuk kekurangan yang ada dalam rumah tangga kami agar tidak terdengar oleh orang luar. Karena begitulah pesan dari para orang tua kami.

      Hari demi hari aku habiskan hanya untuk bekerja dan bekerja. Hal itu aku lakukan, selain sadar akan tanggung jawabku sebagai orang tua , juga ingin menggapai harapan dan cita cita. Yah, mungkin dengan begitu ekonomi keluargaku dapat berubah dan aku bisa menyisihkan sedikit uang penghasilanku itu untuk masa depan anak-anakku dikemudian hari. Namun semua itu menjadi sirna.

      Selanjutnya kami pun melangkah untuk mencobanya minta bantuan melalui dana gaib tanpa tumbal,alhamdulillah dalam proses 1 hari 1 malam kami bisa menbuktikan.

      Jalan ini akan mengubah kemiskinan menjadi limpahan kekayaan secara halal dan tidak merugikan orang lain.

      Alhamdulillah semoga atas bantuan ki witjaksono terbalaskan melebihi rasa syukur kami,
      saat ini karna bantuan aki sangat berarti bagi keluarga kami.
      Bagi saudara-saudaraku yg butuh pertolongan silahkan hubungi
      Ki Witjaksono di:0852-2223-1459
      Supaya lebih jelas kunjungi blog http://bocorantogelsingapura59.blogspot.co.id

      atau KLIK DISINI

      Delete
  2. syera boleh whtsapp wanda tak 011-23449809 ade bnde nk tanya.. sy pon baru check x nampak kantung

    ReplyDelete
  3. Hi salam singgah dan follow sini :)

    Btw jom join GA saya!

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete
  4. tahniah syera. semoga dipermudahkan bersalin nanti :)

    ReplyDelete
  5. comelnyaaa. tahniah akak.. salam kenal dri sy :)

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page