Monday, 29 February 2016

Pemenang Awesome Birthday Giveaway


Assalamualaikum


Alhamdulillah tamat sudah giveaway kali ni. Di sin syiera mohon maaf sekiranya ada kekurangan dalam menganjurkan giveaway. Contohnya lambat update ka kan. Hihi so excited tak nak tau keputusan? So here we go !


BABIESBLINK STRAWBERRY

LIPBALM ALOEVERA

MENOW EYEBROW

TOPUP RM5 MAXIS


Pemenang Babiesblink Strawberry, Menow Eyebrow, Lipbalm Aloevera

Nama penuh:
Alamat:
No hp:
Hadiah dimenangi:
Link entry

Pemenang topup maxis

Nama:
No hp:
Link entry:


Okay itu saja, tahniah sekali lagi yang menang. Yang tak menang tu inshaallah nanti syiera anjurkan lagi. Selamat malam :)






Sunday, 28 February 2016

SENARAI PESERTA AWESOME BIRTHDAY GIVEAWAY


Assalamualaikum

Sebelum syiera mengumumkan pemenang esok, syiera minta semua check link entry betul ke tak. Check supaya syiera tak tercicir. Cuma syiera agak rasa tidak senang bila ada peserta yang main tarik tali. Kejap follow, kejap unfollow. Hang pikir syiera tak boleh check ka? Hahaha tak apa, syiera dah tegaskan yang menang hanya betul-betul ikut syarat. Yang tak ada instagram, twitter tu syiera maafkan. Yang ada ni syiera maksudkan. Btw, ada yang tanya ni birthday sapa sebenarnya? Birthday syiera la. Iaitu hari ni, 28 Februari. Alhamdulillah masih bernafas dengan izin Allah SWT. 

50. TAMAT




Awesome Birthday Giveaway


TAMAT SUDAH
Assalamualaikum



Cara-cara untuk menyertai :

- Tuliskan satu entry bertajuk "Awesome Birthday Giveaway "
- Copy dan paste banner di atas dan backlink ke entry ini
- Komen link entry giveaway anda di post ini sahaja


Follow syarat - syarat di bawah

Blog
[ Satu ] [ Dua ]

Instagram
[ Satu ] [ Dua ] [ Tiga ]

Like Facebook
[ Satu ]

Twitter
[ Satu ]


Hadiah yang bakal dimenangi


Babiesblink Strawberry - 1 pemenang


Lipbalm Aloevera - 1 pemenang



Menow Eyebrow 2in1 - 1 pemenang



Topup RM5 Maxis - 2 pemenang


Tarikh Tamat Penyertaan : 28 Februari 2016
Pengumuman Pemenang : 29 Februari 2016

Random Winners (tepati syarat diutamakan) 


Goodluck Semua !!


p/s : Nanti saya approve komen :)



Saturday, 27 February 2016

Sabun Bidara Plus Solusi Terbaik Masalah Kulit (Review)



Assalamualaikum

Kali ni syiera berkesempatan untuk mencuba produk berasaskan semula jadi yang semakin mendapat permintaan yang tinggi di Malaysia mahu pun di luar negara. Produk apa ni? Haa.. jeng jeng.. produknya adalah Sabun Bidara Plus.

Inilah rupanya bentuk sabun tersebut

Apakah Sabun Bidara Plus?
Sabun bidara plus merupakan sabun yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi terpilih. Sabun ini boleh digunakan bagi menggantikan sabun yang biasa kita guna. Jadi, yang mana dok guna sabun lain tu tukar sekarang ! Hihi gurau je.

Kandungan Sabun Bidara Plus?
Tak perlu nak pening kepala sebab apa? Sabun ini adalah bebas 100% daripada bahan kimia. Tak percaya tengok bawah ni:

  • Minyak bidara
  • Minyak zaitun
  • Minyak kelapa
  • Minyak habatus sauda
  • Minyak shea
  • Minyak koko

Siapa Yang Memerlukan Sabun Bidara Plus?
Haaa.. mereka yang mempunyai masalah seperti dibawah ini digalakkan untuk menggunakan sabun ini sebagai sabun harian kalian

  • Masalah jerawat dan jeragat
  • Masalah kulit kering
  • Kegatalan atau ruam
  • Ekzema atau psoriasis
  • Masalah perhubungan suami isteri
  • Kesukaran untuk tidur
  • Sering diganggu/ditindih ketika tidur
  • Badan lesu dan letih

Keistimewaan Sabun Bidara Plus

100% minyak yang digunakan bebas kimia daripada paraben, SLS, ALS, pewarna dan pewangi tambahan. Hampa tau kan kalau ada bahan macam ALS tu memang tak elok kesannya terhadap kulit. Selalunya digunakan dalam syampu, sabun pencuci toilet dan sebagainya.

Mampu merawat masalah gangguan sihir atau jin. Bunyi pun dah menyeramkan. Tapi sebagai umat Islam kita mesti percaya dengan wujudnya makhluk halus yang kita sendiri tak dapat lihat dengan mata kasar. Sedikit sebanyak sabun unik ini mampu mengurangkan masalah gangguan saka, sihir dan sebagainya.

Menghilangkan masalah bau badan. Haa.. kadang-kadang masalah bau badan memang menjadi punca keyakinan diri kita terjejas. Lebih-lebih lagi kalau karier individu yang mana memerlukan beliau untuk berjumpa selalu dengan klien. Mesti rasa kurang selesa kan kalau badan berbau?

Mengatasi masalah kulit berjerawat dan jeragat. Rata-rata pendapat ramai mesti mempunyai masalah jerawat kan. Tahu tak minyak zaitun sangat baik untuk merawat masalah kulit? Betul. Ia mampu mencerahkan kulit muka dan badan.

Merawat masalah kulit seperti ekzema, kegatalan, ruam dan sebagainya. Yang mana ada masalah kulit ni memang disarankan untuk menggunakannya. Sebab apa? Sebab syiera dah guna dan terbukti berkesan.

Testimoni Syiera
Syiera ni boleh dikatakan ada masalah kegatalan kulit sejak daripada kecil lagi. Selalu sangat jadi dekat celah jari jemari syiera yang tak berapa nak runcing ni. Kadang-kadang rasa malu dan segan nak bersalam dengan orang. Tapi sekarang tak lagi, hanya seminggu sahaja syiera cuba, hasilnya sangat menakjubkan. Memang berkesan. Kulit lama dah mengelupas. Jari dah tak gatal. Tengok gambar bawah ni.



Taraa.. magik tak? Alhamdulillah, suka sangat dengan hasilnya. Selain merawat masalah kegatalan kulit, syiera perasan macam kulit tangan syiera semakin cerah. Sebelum ni, sunburn sikit sebab syiera banyak terdedah dengan aktiviti luar. Tambahan pula, cuaca sekarang sangat panas.

Testimoni Pengguna Lain
Terdapat ramai pengguna produk memberi feedback positif. Rata-rata pengguna sangat berpuas hati dengan produk ini.





Okay, sekiranya hampa berminat untuk mendapatkan produk terbaik ini bolehlah segera menempah di maklumat di bawah ini.

Selain itu, yang mana berminat untuk menjadi pengedar atau pemborong Sabun Bidara Plus juga boleh menghubungi nombor tersebut. Antara kelebihan ejen atau pemborong, marketing assist daripada pihak HQ, marjin keuntungan yang tinggi dan sebagainya.


Whatsapp/Hubungi : 019 263 5500
Whatsapp/Hubungi : 019 263 5500
Whatsapp/Hubungi : 019 263 5500

Atau layari 


Facebook : Sabun Bidara Plus
Instagram : Sabun Bidara Plus

Harga sekotak : RM35

TEMPAHLAH SEKARANG !!





Monday, 22 February 2016

Wrist Pain : Aduh Sakitnya Pergelangan Tangan



Assalamualaikum

Syira dah tiga hari sakit bahagian wrist. Nak gerak agak susah sikit. Mandi pun guna tangan kiri ja sebab tangan kanan sakit. Mula-mula ingat sakit disebabkan salah tidur. So biarkan jelah. Tapi bila melarat ni, betul-betul sakit bukan salah tidur ni. Ni mesti ligament problem. Antara sebabnya banyak typing. Okay. Syira mengaku memang banyak type. Handphone la, laptop la. So memang bagi pressure dekat wrist ni.

Antara sebab lain gout (totally not), pregnant (rasanya aku tak mengandung pun), overweight (adalah berat sikit hihi). So macam mana nak rawat sakit ni?

- Letak ais selama 20 minutes
- Guna wrist splint/bandage untuk kurangkan rasa sakit
- Pastikan keyboard lebih rendah supaya mengurangkan kesakitan
- Lastly jumpa doktor kalau berlarutan


Macam syira, syira pakai wrist bandage. Dah macam ahli gusti nak tabuh orang pun ada aku tengok. Letak krim panas sikit pastu balut. Harap-harap sakit ni kurang la. Nak buat apa pun susah tau. Nak angkat baby yg 9kg pun seksa hihi





  

Monday, 15 February 2016

REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN





4 orang pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah.

Pemenang Instagram;
1 x shawl terbaru REZLLENE

Pemenang Blog;
3 x Tafsir Al-Quran

Tarikh tutup: 11.59pm pada 5/3/2016 (Sabtu)







FEB - MAC GIVEAWAY; 34 HADIAH!







SENARAI HADIAH

 Cash RM20 by Sho Fi Yan (5 pemenang)
Cash RM10 by Kimchaa (2 pemenang)
Topup RM10 dan RM5 by Nurrul Najihah (2 pemenang)
Topup RM5 by Syaza Raihanah (2 pemenang)
Topup RM10 by Amirah Azman (1 pemenang)
Topup RM5 by Hanis Zulaikha (4 pemenang)
Topup RM10 by Wan Syahirah (1 pemenang)
Topup RM5 by Azwar Syuhada (1 pemenang)
Illustration by Nur Masitah (1 pemenang)
Header by Nuraini Nabihah (3 pemenang)
Watermark by Ruqaiyah Amanina (2 pemenang)
2 pcs bookmark by me (7 pemenang)
2 pcs mask muka by me (3 pemenang)

Giveaway start 15 February till 15 March!!


Thursday, 11 February 2016

Kalau Aku Buat Giveaway Ada Tak Yang Nak Join?



Assalamualaikum

Bangun pagi ni syira terpikir dalam kepala

"teringin nak buat giveaway balik"

However my second thought, ada lagi ke yang nak join kalau aku anjurkan. Yelakan syira jarang blogging sejak beberapa bulan yang lalu. Starting last year, memang jarang blogging. Unless kalau ada job review. Haa speaking of the devil, syira terima job review recently. Alhamdulillah, ada rezeki. Produk apa? Nanti lah syira cerita lepas syira terima dan guna.

Okay, enough with that. Syira memang berhasrat nak buat giveaway memandangkan birthday syira tak lama lagi. Lebih kurang birthday giveaway la. Hadiah belum decide. Yang semestinya produk kecantikan la sebab syira jual pun beauty products kan. 

Ada yang teringin nak sekaki jadi sponsor tak? Benefit dia tak payah cita pun hampa tau kan. Hahahahaha sponsors are welcomed. PM sini : Facebook . Kalau tak dak pun takpa still syira on jugak. Okaylah. Bye.



.

Chocodina Giveaway by Mastura Aziz





TEKAN BANNER UNTUK TURUT SERTAI

PEMILIHAN PEMENANG BERDASARKAN CABUTAN BERTUAH OLEH MAS SENDIRI

GIVEAWAY INI BERMULA PADA 10/2/2016 DAN TAMAT PADA 27/2/2016 (12 TENGAH MALAM)* Penyertaan tidak diterima selepas tarikh tamat

TAWARAN HADIAH :
 CHOCODINA CRISPY SEORANG PEMENANG (Ada 12 jenis perisa.boleh pilih nak perisa apa)
TOPUP RM 5 UNTUK 2 ORANG PEMENANG.

LETS JOIN US





Tuesday, 9 February 2016

Giveaway Sugarscarf by zeeralily






Seperti yang dijanjikan juga, here there goes... Second giveaway by zeera lily




SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @zeeralily cari gambar ini dan tag rakan anda


3) Like Facebook :




4) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway Sugarscarf by zeeralily'

5) Copy banner diatas & back link pada entry ini

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Lastly, tinggalkan link penyertaan pada comment entry ini





HADIAH UTAMA

Sugarscarf Lana Basic Premium Shawl - Lana Ash Pink
Hope By Sugarscarf - Hope Kate Ribbon Red



SAGUHATI
Skin Care Product 


Bagi berlaku adil, Pemenang akan dipilih secara Top Referral & Lucky Draw

Wish u all the best!



 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page