Wednesday, 30 April 2014

Hello Giveaway by Mea Lady




Salam..

tekan banner untuk join!

Due Date : 30 April 2014


Hadiah :

Top Referral :
Cash / Topup RM20 x 1

Random :
Topup RM5 x 2

Publish URL entry di ruangan komen SEKALI sahaja.
 Terima Kasih.





Cikgu Izzuddin: Panggilan Hangit Paling Lawak




wordless wednesday








Tuesday, 29 April 2014

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2




As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)




Friday, 25 April 2014

Awesome Giveaway Part 2




TAMAT 9 MAY 2014





(REVIEW) Perfume Berjenama Terkenal Dengan Harga Murah !



-Iklan-

Assalamualaikum


Kali ini job review daripada Perfume House. Alhamdulillah. Pada 1st April lalu syiera menerima parcel daripada owner Perfume House iaitu Encik Bisharuzi Omar. Kalau korang nak tahu Encik Bisharuzi juga merupakan pengarah urusan syarikat FB Dua Puluh Resources yang bertempatkan di Kajang, Selangor. Parcel yang syiera terima merupakan perfume!! Ingatkan satu botol sahaja tetapi tiga botol. Yeay !! Alhamdulillah semoga rezeki Encik Bisharuzi bertambah. Amin. Okay, Perfume yang syiera terima untuk direview adalah perfume berjenama terkenal iaitu Gucci by Gucci EDP, Miracle So Magic! by Lancome dan juga J'adore by Christian Dior. Meh syiera review satu-satu.


Gucci by Gucci EDP

Terus terang syiera cakap perfume jenama Gucci sememangnya di antara perfume kegemaran syiera. Bau perfume ni sangat lembut. Sesuai bagi golongan wanita yang tidak menyukai bau yang agak kuat. Bagi syiera, perfume ni agak mysterious sikit. Kerana baunya yang fruity dan fantastic floral fragrance! Sometimes bau macam musky(buah limau kasturi) sikit. Perfume ni tak terlalu overpowering sangat. Which is good lah sebab syiera tak suka kalau perfume yang satu bilik boleh bau perfume kita. So basically, perfume ni sangat sophisticated. Very suitable for corporate and modern women. Yang bestnya tentang perfume ni, ia mampu bertahan selama 6 hingga 8 jam. Syiera test pakai masa syiera keluar tempoh hari, balik rumah pun still ada bau lagi. Very warm to wear from day to night. Jimat bukan? Tak perlu nak sembur berulang kali.


Miracle So Magic! by Lancome

Sepertimana yang kita sedia maklum, Lancome merupakan rangkaian jenama fragrance yang sangat terkenal di dunia. Packaging dia sangat comel. Warna pink. Very girlish. Bau perfume miracle ni sangat wangi. Bau bunga rose yang lembut tetapi refreshing. Sesuai sekiranya syiera cadangkan kepada penggemar rose based scent yang sememangnya sangat feminim. Its actually a quite nice fragrance. It has a light floral fragrance and you can absolutely smell the rose based in it.  Memang sangat wangi dan mampu bertahan walaupun badan kita dalam keadaan berpeluh. So kalau nak hadiahkan kepada teman wanita, boleh bagi perfume ni. Seriously mesti dia suka. Kalau nak buat hantaran pun boleh. Sesuai sangat.


J’adore by Christian Dior

Perfume ketiga ialah J'adore daripada jenama Christian Dior. Ini merupakan pertama kali syiera menggunakan jenama ni. Memang tak pernah sebelum ni. Packaging perfume ni tampak exclusive dan bergaya. Pertama kali guna memang buat syiera jatuh hati dengan jenama ni. Very radiant, sensual and  sophisticated. Selain bau bunga-bungaan yang lembut, ada bauan buahan segar. Extreme femininity kalau tengok packaging dia. Hanya sembur sedikit sahaja di pergelangan tangan, bau perfume ni dah cukup wangi. Modern and classic. Not too strong fragrance just nice for me. Totally me. Macam kena dengan personaliti syiera. Sekiranya, anda yang berkerjaya dan mahu menghadiri sesuatu majlis, J’adore by Christian Dior merupakan pilihan tepat bagi anda.

Kesimpulannya, di antara ketiga-tiga perfume yang syiera review ni yang berjaya menambat hati syiera ialah J’adore by Christian Dior. Semua syiera suka tetapi yang paling syiera rasa best, J’adore. First time try, terus terpikat. Hehe

Berminat? Sebenarnya banyak lagi koleksi perfume Dubai bergred AAA yang dijual oleh Perfume House. Antaranya adalah seperti di atas. Harga yang ditetapkan sangat murah dan mampu milik!

50ml RM50 SEKALI POS!
18ml RM30 SEKALI POS!

MURAH KAN? 

SYIERA DAH ADA KOLEKSI PERFUME. 
BAGAIMANA DENGAN ANDA?





LEBIH 500 KOLEKSI PERFUME BERJENAMA DIJUAL !

UNTUK TEMPAHAN SILA HUBUNGI

FB DUA PULUH RESOURCES
No Pendaftaran : 002039726-U
Blog Rasmi : http://www.fb20.biz
SMS / Whatsapp / Wechat : 019-270 0026

Trusted Seller!
Fast Service Guaranteed!










*****ENTRY KEKAL. TIDAK AKAN DIDELETE*****






Tuesday, 22 April 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com





Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...





Monday, 21 April 2014

Blossom April Giveaway




[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Clarins Facialcare bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan
Jam Mustache

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist







GIVEAWAY FANYLOVER.ME





Jom join ^^
Pengguna Celcom










Giveaway April by Syira Lokman





TAMAT 21 APRIL 2014






Segmen : Pre 100k PV Topup Giveaway



Support sini ^^





1# SIMPLE GIVEAWAY by AA




Assalammualaikum dan salam sejahtera

http://eira-shamiera.blogspot.com/2014/03/1-simple-giveaway-by-aa.html
 ( CLICK banner untuk Join sekali :) )

TARIKH PENTING : 
MULA : 22/03/2014
TAMAT : 22/04/2014
UMUM PEMENANG : 26/04/2014








(REZEKI) Menang Review SlimFast Diet !!!





Assalamualaikum


Alhamdulillah, rezeki lagi. Syiera menang review SlimFast Diet. Bersyukur sangat-sangat walaupun hanya saguhati. Hadiah 3 kotak SlimFast Diet. Alhamdulilllah. 





Terima kasih 

Penaja Utama

Jom check senarai pemenang

Tahniah syiera ucapkan kepada semua pemenang !!


p/s: Semangat nak turunkan lagi berat sebelum konvo :)





Sunday, 20 April 2014

GIVEAWAY SIMPLE-SIMPLE BY SHAD




Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.


Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014






Thursday, 17 April 2014

GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME




DILANJUTKAN SEHINGGA 30 APRIL
MEH JOIN, SYIRA ADA SPONSOR GA NI !!

Wednesday, 16 April 2014

Segmen: Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru



Assalamualaikum


Nama blog: Syiera Firdaus
Nama blogger: Syiera Firdaus
Umur syiera: 24 tahun hehe
Umur blog: Alhamdulillah sudah 3 tahun 4 bulan 
Bilangan follower: 1412

Basically syiera update pasal personal things. Tak selalu. Share bila perlu. Mostly pasal study. Random talking. Kadang-kadang menulis based on idea yang datang dengan tiba-tiba. Syiera ada review produk. Tak selalu. Kalau ada rezeki job review baru review. Syiera sentiasa menganggap diri syiera sebagai junior dalam dunia blogging walaupun sudah hampir 4 tahun syiera menceburi bidang ni. After all, syiera sentiasa menganggap masih di bawah. Banyak lagi perkara yang syiera kena pelajari.





2014 Lucky Giveaway By Wani




TAMAT 26 / 4 / 14

Blog syira basically pasal personal things. Update sikit anything pasal syiera. Hehe tapi tak selalu la. Random talking. Review produk sometimes. Kalau ada job, syiera review. Ada masa free, syiera anjurkan giveaway. Sekarang pun ada giveaway tengah berlangsung. Nak join check latest entry ye.

Facebook: Syiera Mat Saman
Instagram: syieraa_shieraa
Twitter: syieraa_shieraa





Saturday, 12 April 2014

MINTAK TOLONG SIKIT BOLEH? SIAPA ORANG SELANGOR?




Assalamualaikum


Syiera nak minta tolong boleh? Bukan nak minta like ke apa ek. Nak minta tolong blogger Selangor tunjukkan jalan. Ewah tunjuk jalan pulak. Maksud syiera tunjuk haluan lebih tepat. (Apasal tunggang langgang sangat bahasa aku ni?)

Gini gini, syiera nak tahu. Macam mana nak pegi Klang Sentral dari UiTM Shah Alam? Syiera ada minta pertolongan pak cik Google.Tapiiii ntah apa-apa yang keluar. Sangat tidak membantu. Susah jugak bila orang utara datang ke selatan tapi tak tau jalan. Ada cadangan transport awam tak?

Kalau tau, jangan segan nak share ye. Sharing is caring. Mohon tunjuk ajar T____T








Friday, 11 April 2014

Alhamdulillah dah nak konvo !!



Assalamualaikum


Hari ni dah keluar senarai nama besertakan no giliran masing-masing. Alhamdulillah 20hb May bulan depan, syiera akan konvo dah. Yeay !!! Port biasa konvo mesti la UiTM Shah Alam. Syiera student ke-92 yang menerima ijazah nanti. Belakang sungguh. Barai jugak la nak tunggu pun. Depan belakang semua student kampus lain. Haha pisang sorang-sorang. Tak da geng nak bergosip. Hahaha. Yang syiera garis pink tu pun blogger jugak. Best friend syiera. Kenai kot nohh. Terjah blog Ain. Mak syiera dah excited dah nak beli baju tu. Nak boria la katakan. Hmm semangat sangat. Padahal lagi sebulan. Apa-apa pun mana-mana parents pun macam tu. Excited lebih daripada kita. Hehe. Harap semua berjalan dengan lancar. Amin.







Monday, 7 April 2014

Penambahan Hadiah Giveaway!




Assalamualaikum

Disebabkan happy dah nak konvo, syiera tambah lagi satu hadiah untuk bakal pemenang giveaway yang sedang berlangsung sekarang. Its Naked 2. Best tak ? Harga pasaran sekarang RM35 tau!





Sunday, 6 April 2014

Cantiknya Kedah !






Ini gambar di kampus syiera, UiTM Kedah. Subhanallah cantik sangat. Dulu seriously tak da orang nak lepak, duduk-duduk kat kawasan ni. Sebab betul-betul tepi jalan. Tepi sikit kolej siswa. Hehe sekarang dah jadi musim bunga ramai pulak yang lepak. Hmm bestnyaaa. Sayangnya syiera di Selangor sekarang. I miss my campus life. Macam bunga sakura kan?




Betul ke Prof Izzi Haji Ali Seperti Yang Didakwa ?



Assalamualaikum


Semua terkejut tergembar. Betul ke Prof Izzi yang " selamat beramal " tu? Waallahualam.
Sama-sama kita nantikan kebenaran.

Baca SINI untuk berita lanjut




Saturday, 5 April 2014

(REVIEW) Schalicioushop - Mekap Murah !




-Iklan-

Assalamualaikum


Job review syiera kali ni ialah Schalicioushop iaitu merupakan online shop yang menyediakan pelbagai kosmetik yang menjadi trend remaja masa kini. Antaranya Nyx Matte Lipgloss. Matte tu apa? Mungkin ada yang di antara korang yang tak pernah dengar Matte? Betul? Angkat kening sikit kalau betul. Hehehe Okay, matte lipstick ni basically dapat melembapkan bibir kita sebab ia mengandungi Squalene. Ketahanan matte lipstick lebih lama berbanding lipstick biasa yang kita guna. Contohnya lipstick yang agak glossy. Bibir kita ni selalu kering especially kalau cuaca panas bukan? Well, bibir kita sebenarnya tidak mempunyai kelenjar minyak but then mengandungi zat pigment yang mudah peka terhadap sinaran matahari. Jadi, korang boleh la beli lipgloss matte ni. Selain tahan lama, warna cantik dan murah!!!

HARGA NYX MATTE LIPGLOSS
RM25 EXCLUDE POSTAGE!!

Selain daripada ini, Schalicioushop juga menyediakan dress cantik-cantik. Antaranya Jubah Bahiyya, Princess Dress dan banyak lagi. Saiz yang disediakan daripada XS sehingga XL. Jadi korang tak perlu risau kalau rasa saiz korang tak da. Boleh rujuk di bawah ini untuk saiz korang. 


JUBAH BAHIYYA 

JUBAH BAHIYYA SEMUA ADA LIMA WARNA!!
HARGA : RM 175 INCLUDE POSTAGE

PRINCESS DRESS
HARGA : RM 265 INCLUDE POSTAGE

Kejap!!! Ada lagi... Eyebrow pencil pun ada dijual tau. Kalau korang yang suka lukis-lukis bulu kening boleh la beli. Memang cantik warna eyebrow pencil ni. 

HARGA : RM 20 EXCLUDE POSTAGE

TESTIMONI PELANGGAN




BANYAK LAGI PRODUK KOSMETIK YANG LAIN DIJUAL!
BERMINAT??

UNTUK TEMPAHAN SILA HUBUNGI

Whatsapp : +60177951476
Email : schalicioushop@yahoo.com

Nak COD?? 
Area Damansara SAHAJA ye. Selain daripada tu, posting ye.








****ENTRY KEKAL. TIDAK AKAN DIDELETE****






Friday, 4 April 2014

Keywords Yang Pelik.



Assalamualaikum


Tadi saja lah membelek nuffnang. Tengok keywords yang selalu orang cari dekat blog syiera. Tiba-tiba terjumpa keyword ni

" Paha lengan KKM "

Hahahhaha terburai gelak. Apa benda tu. KKM tu tau lah. Paha lengan. 
Lawak nau rasa hehehehe








Thursday, 3 April 2014

Bengang Dengan Pos Laju !!



Assalamualaikum


Tajuk tak boleh blah kan. Tapi tu lah hakikatnya. Kemarin syiera pos novel untuk customer. Syiera guna flyer prabayar RM9 untuk semenanjung. Then pagi ni, Pos laju ketuk pintu rumah. Macam biasa la.

" Kak, tolong sain sini bla bla bla"

Syiera pun tanpa syak pape terus je sain. Tak sedar lagi masa tu barang aku. Ingat sapa la yang hantar barang dekat aku. Then lepastu.. 

" Eh, pengirim nama aku? Penerima....."

Sambil terkebil-kebil syiera tengok parcel tu. Blur. Kaku tanpa sebarang kata. Tak sempat nak ligan balik abam pos laju tu. Dah kenapa la pos laju return balik dekat syiera. Kalau pakai prabayar mana ada timbang dah. Selalu jalan ja syiera dok pos. Yang ni sangkut kenapa pulak. 

Let's say kalau tak boleh guna yang ni sebab lebih sikit je daripada 1 kg, kenapa ahkak kaunter tu tak cakap awal-awal? Cakap jelah

" Kak, ni burst kak. Kena timbang. Tak boleh guna prabayar sebab terlebih berat "

Haaa kan lebih manis. Syiera pun sejuk hati sikit. Tak dak panaih sampai lagu ni. Kan dah terkeluaq dah. Dah tu yang abam pos laju ni tak cakap ni return punya. Senyap ja. Haih awat la dengan hampa ni. Mulut ada ketoi emas ka tak reti nak bagitau. 

Senang-senang ja burn duit orang. Syiera bukan nak berkira sangat. Cuma ni attitude. Manner tu. Kalau tak boleh guna, tak payah la terima time posted over counter tu. Adoi laaa. Asal ek syiera dengar blogger Fatin Diana pun hangin jugak dengan pos laju. Dah kenapa dengan Pos Laju? Pfffffff. Sakit hati Ya Allah :(


Tolong like sikit ni. Tingkayu. Jasamu dikenang ! LIKE SINI

Nak menang B.A.P cap, produk Herbalife, bawal rose, topup dan banyak lagi?
JOIN SINI
Nak beli perfume Dubai bergred AAA serendah RM30? ORDER SINI





Wednesday, 2 April 2014

Nak menang B.A.P cap? Produk Herbalife? Jom try.



Assalamualaikum

Nak menang ni?

Ini?

Atau ini?


Nak? Nak? Jom join GA bawah ni. Good luck uolls!
Ketik banner ni.




 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page