Thursday, 7 March 2013

Jom Shopping !!


 
Hai semua. Sihat ke tak? Sapa yang suka shopping? Cepat angkat tangan.
Okay, syiera dan kakak syiera baru ja buka bisnes sendiri a few months ago.
So, sekarang nak promote la kat sini. Sudi-sudi la jemput tengok page kami.
Kalau berkenan, boleh beli. Hehehehe

Jom tengok sebahagian koleksi terkini yang dijual

Interested? Jom click banner kat bawah ni. Sekarang ada promosi.






Wednesday, 6 March 2013

REVIEW BLOG PEMENANG TOPUP GIVEAWAY BY SYIERA PART 2






Blog ni dimiliki oleh si cantik manis yang bernama ringkas Uzu. Blog ni di antara blog yang selalu syiera blogwalking. Blog yang super duper comel. Header blog ni sangat cantik. Tengok la orangnya pun cantik. Loading pun laju. Sekejap ja. Bertemakan pink. Berbunga-bunga ja mata syiera tengok. Sidebar yang kemas. Bagi yang memerlukan tutorial, blog ni ada sediakan tutorial berguna untuk korang. Selain itu, ada koleksi doodle yang comel. Jom tengok !



Blog ni bertemakan soft blue yang dimiliki oleh Ahmad. Boleh panggil Amad katanya blogger ni. Hai amad! Blog ni jugak syiera selalu blogwalking sebab blogger ni rajin update dekat twitter *syiera selalu baca gosip artis. hehe. Header yang comel diapit kiri kanan dengan kucing. Suka kucing! Terdapat banyak info-info yang menarik di blog ni. Syiera sempat godek-godek blog ni. Ada tutorial, tips berguna etc. Yang menariknya ada sediakan resepi. Wow, sangat menarik. Loading okay dan sidebar pun kemas.  Good job amad.



Another pink blog! Syiera memang suka blog kaler pink. Hehe. Okay blog ni hak milik kekal munirah ezzaty. Navigations bar yang sangat comel di atas header. Sangat kemas. Header yang simple dengan doodle yang cute. Lagu blog ni best la. *terbuai-buai syiera. Sidebar yang sangat ringkas dan kemas sangat. Loading sangat laju. Overall blog ni cantik dan cute. Nanti syiera blogwalking selalu-selalu.



 Bertemakan purple. Blog keempat ni dimiliki oleh Hanis berumur 16 tahun *belajar elok-elok ye dik. Blog yang comel. Banyak tutorial yang berguna untuk blogger lain. Terdapat freebies. *cepat grab! Yang bestnya, boleh lukis-lukis dekat blog ni. Menarik kan? Di samping tu, ada jugak cerpen yang boleh dibaca di blog ni. Kalau korang nak beli novel, blog ni ada jual preloved novel seperti Syurga Di Hati. Berminat? Sila la.



Blog terakhir yang syiera review nidimiliki oleh blogger lelaki iaitu Aswan Azmy yang berasal dari ganu kitee!! *jauh betul ye. Berlatarbelakangkan warna hitam. Blog yang menarik. Terdapat info-info yang boleh dibaca. Ada tips yang berguna. Kalau korang nak tengok terengganu, blogger ni ada sediakan informasi tentang ganu kitee. Loading okay dan sidebar kemas. Jom melawat blog ni.


Alhamdulillah akhirnya dah sepuluh blog yang syiera review. Terima kasih sebab join giveaway syiera yang tak seberapa. Sebagai penghargaan, syiera letakkan link blog korang dekat blog syiera. Till then bye ;)




Monday, 4 March 2013

REVIEW BLOG PEMENANG TOPUP GIVEAWAY BY SYIERA PART 1





Blog pertama syiera review ni adalah dimiliki oleh Nor Bazilah Rasdi *stalk fesbuk dia. Hee.
Bertemakan hitam putih dengan header yang simple tapi nice. Syiera suka ayat header dia.
According to the author, " I let my mind speaks here. " Syiera rasa owner blog ni mesti seseorang yang pandai mencurahkan idea melalui gerak jari-jemari *amboi ayat. gituuuu.
Loading blog ni bagus. Ringan je tak melebihi daripada 100kb *syiera check dekat website.
Sidebar kemas. Tak banyak widget. Overall blog ni kemas dan simple. 



Jeng jeng blog kedua ni bertemakan biru muda ada pink sikit-sikit.
Benda first syiera tengok, header dia. Alo lo comel betul. Suka doodle lelaki yang pegang hati tu. *Nak curi hati siapa la tu ye? Hehe. gurau je. Jangan marah nah!
Pemilik blog ni berasal dari Melaka. *Jauh benau. Sidebar kemas. Tak banyak sangat widget. 
Kalau korang perasan dekat sidebar ada kata-kata mutiara. Loading okay *0.86 secs.
Navigations bar blog ni sangat la comel. Syiera suka. Overall, blog ni sesuai untuk diblogwalking selalu sebab banyak info tentang Islam.



Blog ni diberi nama The Strawberry Berry Blog. Comeiiiiinyerrrr headerrrr !!
Melting tengok header dia. Tersangat la kemas blog ni. Bertemakan pink + biru.
Siderbar dia comel. Tulisan sidebar pun comel. Semua comel lahh senang citer.
Lagu yang digunakan adalah dipetik daripada drama Full House. 
Loading blog ni ringan hanya 28 saat sahaja. Kalau korang nak exchange link dengan dia pun boleh. Sebab syiera tengok banyak link dekat blog dia. Overall blog ni comel dan simple.



Blog keempat ni dimiliki oleh nur dzafirah. Header blog ni simple plus plus cute berbentuk bumbung rumah. Syiera bertandang ye di rumah awak! Btw lagu blog ni sedap sangat. *tajuk apa ye? Hehe sep tangan kpop jugak! Sidebar sangat kemas. Comel ye baby tu. Adik ke? 
Loading blog ni okay. Yang bestnya korang boleh baca cerpen dekat sini. Wow, sukanya!
Dekat atas tu ada CCTV dok gerak-gerak. Korang jangan buat jahat tau, kalau tak habis laaaa. Hehe. Overall blog ni kemas plus plus comel.



Blog kelima ni adalah dimiliki oleh Adam Faiz. Haa terserlah namanya di header.
Kalau korang perasan la kan blog ni macam facebook. Bertemakan biru.
Cuba tengok cbox dia. Macam IM facebook kan? Cute betul. Blog ni salah satu blog yang syiera nampak kelainan. Kemas sangat. Loading pun laju *33 saat. Cepat je loading terus zap dah ada depan mata. Footer blog ni comel. Sidebar kemas. Tak banyak widget.
Lagu blog ni best sangat walaupun syiera tak tau siapa nyanyi. Okay, enjoy semua. 


Alhamdulillah lima blog sudah direview. Lagi lima akan direview nanti.
Sabar ye. Jom blogwalking dulu. FYI, syiera akan letakkan link blog korang di blog syiera setelah direview. Suka tak? Suka tak?
Okay, nanti syiera update lagi untuk review blog part 2.
Harap sabar menunggu. Till then bye bye.






 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page