Thursday, 28 February 2013

It's My Birthday !!




Alhamdulillah, I am turning one year older again in 28 February annually . 
Alhamdulillah alhamdulillah.  Terima kasih ya Allah.
Masih diberi kesempatan untuk brnafas di bumi Allah SWT.

At first, ingat my sis tak ingat birthday syiera. Tapi masa petang 27hb, dia ada tanya apa yang syiera nak sangat sekarang? Syiera cakap purse! Then petang tu dia pegi mall.
 Katanya nak beli barang sikit. Syiera nak ikut dia tak kasi.

At night, my family tetiba suprisekan syiera dengan cake
Terkejut syiera masa tu. Memang syiera tak expect pape pun.
Anyway, thanks a lot ma, ayah, adik and akak. Love you so much

 My cake. Yeay !!

Present


Till then, bye bye 



Monday, 25 February 2013

Pemenang Segmen : Saya Nak Menang ! oleh aimi & Maria


Assalamualaikum. *Jawab jangan tak jawab

Alhamdulillah pemenang segmen: Saya Nak Menang ! oleh Aimi & Maria sudah diumumkan. Syiera merupakan salah seorang daripada sponsor segmen tersebut. 
Seramai lima blogger yang bertuah telah terpilih untuk direview oleh syiera.
Yeayyyyy !! Tahniah kepada terpilih *tepuk tangan untuk diri sendiri.
 Kepada yang tidak terpilih, nanti cuba lagi ye.
Okay, jom kita tengok blog yang telah menang segmen ni. Jangan lupa blogwalking ;-)



Bertemakan pink + grey. First time Syiera view blog ini, mata syiera terpaku pada header yang bergerak-gerak. Comelnyerrrrr =) Pemilik blog ni sememangnya cute. Nuraina Husna nama diberi. Berumur 16 tahun. Peminat Bigbang dan 2NE1 *same here! sep tangan sikit!
Blog yang kemas. Loading okay. Laju woo even syiera guna broadband je. Sidebar blog ni kemas dan teratur. Yang menarik tentang blog ni, navigations kat tepi tuh. Auwww cute sangat. 

TERJAH SINI untuk blogwalking. 


Blog kedua yang syiera review ni diberi nama Jazmi Boy. Blog yang sangat simple tapi comel bagi syiera. Header blog ni cute kan? Doodle yang comel je tengah duduk. Mungkin doodle tu menggambarkan tuan tanah blog ni. Maybe? I guess so. Hehe Loading blog ni okay. Sidebar kemas. Tak banyak widget which is good. Sebab sometimes terlalu banyak widget, loading blog akan slow. Kalau boleh la kan, syiera nak suggest letak lagu yang comel. *suggestion sahaja. Otherwise, blog nie simple tapi cute.

TERJAH SINI untuk blogwalking.


 Bertemakan warna putih. Tuan tanah blog ni namanya nurmaira. Lagu dekat blog sangat sedap didengar. Syiera suka header blog ni. Comel sangat. The best part pasal blog ni terdapat kata kata mutiara. Loading blog ni okay. Blog ni kemas. Sidebar blog ni kemas. Tapi kan syiera suggestkan nurmaira untuk kurangkan widget. Mungkin nampak lebih kemas. *Suggestion je. Jangan marah nah! Overall blog ni memang sesuai dikunjungi selalu. 

TERJAH SINI untuk blogwalking.


Blog keempat ni berwarna biru lembut dan bertemakan kotak kotak. Blog yang khususnya untuk join contest, giveaway, segmen etc. Mesti owner blog ni suka join semua contest kan? Wah, lepas ni kalau syiera buat giveaway, syiera invite ye. Hehe Header blog ni cinonet je. Apa tu cinonet? Maksudnya kecik comei comei ja. Di sidebar blog ni terdapat banyak banner giveaway. Wah, kemas dan tersusun. Good job ! Loading pun okay.

TERJAH SINI untuk blogwalking.


 Eh, dah last? Alaa.. Okay blog kelima ni adalah hak milik kekal izzati syazwani yang berasal dari Pahang. Jauhnyerr Hehe. Blog ni bertemakan warna pink + biru lembut. Kata tuan tanah blog ni, dia tak pandai drawing. Tapi kan kan, header dia awesome sangat. Setuju tak? *setuju angkat kening sikit. Sidebar sangat kemas. Loading okay. Font yang digunakan comel sangat. Yang paling syiera suka footer blog ni. Cantik sangat!

TERJAH SINI untuk blogwalking. 

Anyways, tahniah sekali lagi kepada pemenang.
Syiera dah follow korang semua. Till then bye bye =)


Monday, 4 February 2013

Contest Blog Comel



Assalamualaikum brothers and sisters




Syiera join yeee 
Blogwalking tetiba ternampak entry pasal contest ni.
So, hati membuak-buak nak join. Gituuu 
Blog syiera biasa biasa je. Sedap mata memandang. *ewah 
Teringin nak cuba nasib. Hope menang. Amin.

Jom join ramai-ramai. Klik banner comel tu
Eh eh bila tarikh tamatnya. Tengok bawah ni ye. Hehehe




DUE DATE: 10 MARCH 2013
*Still sempat lagi. Jom-jom join.




 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page