Saturday, 15 September 2012

Maru Cat Si Pencinta Kotak


 Maru merupakan seekor kucing comel yang sangat FAMOUS di YoutubeSetiap satu video Maru menerima purata 1 000 000 pengunjung, dan sekarang, satu dunia telah mengenali Maru sebagai seekor kucing yang dapat buat orang tersenyum. Yang unik tentang Maru ni, Maru ni peminat kotak rupanya. Tak kira la kotak apa pun sama ada kotak kasut, kotak tisu, semua Maru nak masuk jugak. Kucing ni memang obses gila dengan kotak. Hahaha.


Untuk lihat video beliau yang comel tahap gaban ni, boleh la membuat carian account you tube iaitu  mugumogu. Mesti ampa semua tergelak-gelak plus plus terasa macam nak picit je gegula kapas ni kan. Kalau ampa semua nak tahu, owner si Maru ni ada create website untuk dia. Nak tengok? PICIT SINI. Tapi website ni ditulis dalam bahasa Jepun. Pandai-pandai la ek nak faham macam mana. Hehehe. Jom kita terjah gambar  gegula kapas ni.


" bergolek-golek dalam kotak memang hobi saya "


 " Sempit tapi saya tetap nak tido dalam kotak jugak! "


 " Cak! Saya tahu saya memang comel. K bye! "


Saturday, 1 September 2012

Merdeka everyonee..


Assalamualaikum..

Alhamdulillah kita semua dah 55 tahun merdeka. Bersyukur tak? Haruslah bersyukur. Negara kita aman damai. Rakyat yang makmur berbilang kaum. Susah nak cari negara macam kita. Only in Malaysia. Be proud Malaysians ;D 

Lokasi: Dewan Perdana, Uitm Kedah.

" Alhamdulillah malam sebelum kita menyambut kemerdekaan telah diadakan majlis yang mulia ini. Semua pelajar dan staff menunaikan sujud munajat ambang merdeka. "

ANYWAY, HAPPY MERDEKA EVERYONE !!! 



 

Copyright © 2016 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page